Vil du lære å sette opp et nevralt nettverk? I så fall kan vi få en maskin til å skrive norske lover, nye bibeltekster eller kanskje lage en chatbot som svarer på meldinger fra kunder. Kurset passer godt for deg som ikke kan så mye om koding, men har interesse for anvendt teknologi.
Big data, kunstig intelligens og selvkjørende biler er en snakkis for tiden, og fremtiden ser ut til å kreve kunnskap og ekspertise om programmering i de fleste sektorer.
Hensikten med seminaret er bevisstgjøring, kompetanseheving og formidling av erfaringer og praktiske tips, og det passer spesielt godt for deg som er leder, styremedlem, nysgjerrig, eller har en rolle innen IT. Du trenger ikke å ha teknisk kompetanse.
Vi har lagt opp til tre samlinger á 2 dager, der de 2 første samlingene utgjør del 1 av kurset, og den siste samlingen del 2:
Datoer for kurset er:
21 og 22 september, 27 og 28 september og 20 – 21 oktober.
Del 1 vil være grunnleggende programmering, mens del 2 handler om maskinlæring/kunstig intelligens. Les mer i kursbeskrivelsen.
Sted: TEFT-lab som ligger i Kompasset, 3. etg. Adresse: Larsgårdsvegen 4, 6009 Ålesund.
Meld deg på i skjemaet under.
Pris: 15'000 per person, hvor hver samling utgjør 5'000. Enkel lunsj og snack er inkludert.
Om kursholderne:
Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Oslo (UiO), og har gjennom mastergraden og doktorgraden jobbet med datasimuleringer og analyser av store datamengder fra eksperimenter. Hun har jobbet som nestleder på Center for Computing in Science Education på UiO, sittet i Ludvigsenutvalget og vært med på å få programmering inn i grunnskolen. Hun er en kjent formidler av realfag og teknologi i Norge, og er stadig å se på TV, radio. Denne høsten har hun kommet med boken Vi er stjernestøv - en bok om kjernefysikk for folk flest.
Anders Hafreager har doktorgrad i computational physics og statistisk fysikk fra UiO, med stort fokus på programmering. Han har drevet eget app-selskap, skrevet mye kode til større open source-prosjekter, og har i flere år undervist programmering på universitetet. I dag leder han et maskinlærings-team i tech-startupen Cognite, som han har vært med å bygge opp fra 30 til over 400 ansatte.
Sunniva og Anders er forøvrig også gift, har to barn og en katt. Da de skulle gifte fant de ut at de måtte programmere en datasimulering for å finne ut hvem av gjestene som skulle sitte sammen. De kjøpte Tesla aller mest fordi den er en datamaskin med hjul på.