Innovasjonsledelse i etablerte virksomheter: emnestudie med NHH

I et samarbeid med iKuben, Norges Handelshøyskole og Digital Norway har ble det våren 2024 gjennomført emnestudiet Innovasjonsledelse i etablerte virksomheter. Søknadsskjema for deltakere fra iKuben og NExTdigital som ønsker å delta på det neste kullet er nå åpnet. - Det strategiske samarbeidet med iKuben har virkelig bært frukter fra dag én, forteller leder for Koblingsmagi i NExTdigital, Nishani Krishnarajah.

Studiet er rettet mot ledere og fagpersoner som har ansvar for å utvikle bedriften, både strategisk og forretningsmessig. Studiet gir 7,5 studiepoeng og er kostnadsfritt for klyngedeltagere. Alle samlingene blir gjennomført i Molde.

I samlingene, som hver har gått over to dager, legges opp som tradisjonelle forelesninger med aktiv deltagelse og bidrag fra studentene i form av sparring, deling av perspektiver og ulike caseoppgaver.

Studentene skal nå levere en avsluttende oppgave hvor teorien lenkes inn mot konkrete muligheter og utfordringer i egne virksomheter.

Hvorfor engasjerer iKuben og NExTdigital seg i dette?

- I vår region er innovasjonskapasiteten avgjørende. Det å få muligheten til å hente NHH sine kompetanser opp til oss, fremfor å måtte reise ned til dem er så klart en stor fordel med tanke på tilgjengeligheten. Å kunne sparre med NHH sine spisskompetanser på temaer som er relevante innenfor innovasjon for våre virksomheter, blir noe helt annet enn å følge et mer standardisert opplegg. Vi hadde totalt 30 søkere til dette kullet, så det er tydelig at arenaen er attraktiv for næringslivet i regionen sier Konrad Lillevevang, daglig leder i iKuben. - At vi får være med på dette og tilby det til våre NExTdigitalere, gjør meg lykkelig langt inn i mitt akademiske hjerte, sier daglig (g)leder i NExTdigital, Kine Berild Norheim.

Det at vi samler deltagere på tvers av bransjer, størrelser og geografier er så klart en stor fordel, da det aktivt sparres og utveksles erfaringer på tvers. Det vet vi er en styrke avslutter Lillevang.

Samarbeid med iKuben og videre fremdrift

iKuben og NExTdigital er strategiske samarbeidspartnere. Emnestudiet er derfor gjort tilgjengelig for virksomheter fra begge organisasjonene. Fem av deltagerne fra våren 2024 var NeXTdigital-bedrifter.

I vår avtale med NHH er det rom for å gjennomføre totalt 4 kull. Oppstart for kull 3 blir i januar 2025. De som ønsker å delta, kan sende en epost til konrad.lillevevang@ikuben.no for å reservere plass allerede nå.

For mer in formasjon om studiet trykk her >>

Forrige
Forrige

Vi etablerer (mellom)lederprogram - samarbeidsprosjekt med iKuben

Neste
Neste

Boitano, nytt medlem i NExTdigital!